Tekening STRAK Design

Designer

STRAK Design Jaap Schiphorst

Jaap Schiphorst

STRAK Design is ontworpen door Jaap Schiphorst, een Nederlandse ondernemer en designer. Hij presenteerde zijn eerste collectie in 2010 in Nederland. Sinds 2007 is hij directeur en eigenaar van het bedrijf House Of Wellness waarmee hij door het hele land en op internationaal terrein wellness centra ontwerpt. Wellness projecten en buitenmeubilair gaan hand in hand, maar waar wellness zeer vooruitstrevend is, bleef buitenmeubilair achter.

 

“Met House of Wellness ontwerp ik wellness-invullingen voor beautycentra, hotels, saunacentra, en vakantieparken. Ik ben altijd op zoek naar een optimale combinatie van comfort, stijl en duurzaamheid Buitenmeubilair past in onze filosofie en was destijds niet of weinig te koop. Vandaar dat ik in 2010, naast wellness centra ook lounge en buitenmeubilair ben gaan ontwerpen met STRAK Design als resultaat. De naam verraadt de stijl al. Ik heb gekozen voor strakke lijnen, maar tegelijk ook voor een natuurlijke uitstraling. ‘Future tradition become present’ is mijn filosofie en die is verwerkt in Strak Design. Dat leverde een collectie op die op dit moment bestaat uit een sofaset van koffietafel, stoelen en tweepersoonsbankjes, een loungebed, eettafels in diverse maten met bijbehorende stoelen en bankjes.”

STRAK Design tekeningen

Cradle to cradle

Daarnaast is Jaap Schiphorst voorstander van het ‘cradle to cradle-principe’. Strak Design is een comfortabel en milieubewust alternatief voor de oudere generatie “wicker” of teakhouten tuinmeubelen. STRAK Design houdt rekening met recycling en veroorzaken absoluut geen afval. Voor meer informatie over de materialen, kunt u op deze pagina terecht.

STRAK Design