STRAK Design

Informatie

STRAK Design betekent comfortabel, stijlvol én cradle to cradle. Het aluminium materiaal is uiteraard corrosie-vrij en de robuuste kunststof planken zijn in wit, taupe of zwart verkrijgbaar. Stoelen, banken en ligbedden worden standaard geleverd met kunstleren kussens met Quick Dry foam als vulling; zeer geschikt voor buitengebruik.

Comfort

STRAK Design is bovenal een comfortabel buitenmeubel met een stijlvol design. Want hoe je het ook wendt of keert, buiten in je tuin, op de veranda of langs je zwembad, daar wil je vooral comfortabel zitten. De strakke lijnen leiden tot een elegant en exclusief meubel, dat een terras zijn meerwaarde geeft. STRAK Design meubelen spelen daarmee ook in op de trend ons leefpatroon daar waar mogelijk naar buiten te verplaatsen: van de huiskamer naar de serre, naar de veranda, naar de tuin. STRAK meubelen misstaan niet in omgekeerde volgorde. Ze stralen ook binnen een eigentijds karakter uit en zorgen meteen voor een vooruitstrevende look. Comfortabele vochtbestendige kunstleren kussens zijn voor zowel binnen als buiten geschikt.

Stijlvolle collectie

De collectie bestaat uit een set van koffietafel, stoelen en tweepersoonsbankjes, een loungebed, eettafels in diverse maten met bijbehorende bankjes, en natuurlijk de accessoires. De meubelen zijn los te verkrijgen om zo de gewenste set samen te stellen.

Cradle tot Cradle

STRAK Design is ontstaan vanuit het besef dat duurzaamheid een must is. De meubelen zijn daarom vervaardigd van aluminium en polyethyleen. Aluminium is, op zand na, de meest voorkomende grondstof op aarde. Het aluminium in de STRAK meubelen is voor zeventig procent gerecycled. HDPE is een kunststof die kleurvast en krasvrij is en vooral geen zware metalen bevat. Zowel aluminium als HDPE kan men dus volwaardig hergebruiken, op die manier veroorzaken de STRAK meubelen geen afval. Dat is het principe van cradle to cradle. Het reguliere recyclen wordt ook wel downcyclen genoemd, omdat het materiaal steeds minder waard wordt. Cradle to cradle noemt haar filosofie van hergebruik upcyclen. Bij het ontwerp van STRAK is rekening gehouden recycling te stimuleren. Een meubel is binnen vijf minuten geheel te demonteren, waarna alle onderdelen recyclebaar zijn. De milieubelasting wordt daarmee zo goed als mogelijk gereduceerd. Lees alles over de Designer van STRAK: Jaap Schiphorst.